+31(06) 29 52 50 57nicole@sterkintalent.nl

Ik ben goed genoeg!

Ik ben goed genoeg!

Mijn eerste netwerkavond. Ik voel me een beetje ongemakkelijk; is dit wel iets voor mij? Dapper loop ik met een brede glimlach naar binnen. Ik ontmoet meteen een leuke vrouw van mijn leeftijd en we delen giechelend onze onzekerheid. Dan hebben we een interessant gesprek over waarom we hier zijn. Zij om haar eigen bedrijf te promoten en leuke nieuwe contacten te leggen. Ik ben nog lang niet zover. Ik heb geen werk, geen eigen bedrijf, alleen mezelf… en eigenlijk weet ik ook niet goed meer wie dat is. Dit laatste zeg ik maar niet.

Ik sluit me aan bij een nieuw clubje. Het valt me op dat het me makkelijk afgaat om steeds een gesprek met een andere gesprekspartner te hebben. Ondertussen kom ik degene tegen die mij voor deze netwerkbijeenkomst heeft uitgenodigd. Zij introduceert mij bij een goede bekende van haar. Een bijzondere vrouw. Waarom weet ik niet, maar ik voel een enorme behoefte haar te spreken. Omdat ze nog even met iemand anders praat, blijf ik op een afstandje staan.

Als zij klaar is met haar gesprek loop ik naar haar toe. Ze glimlacht, ik stel mezelf voor en zij vraagt: “Wat wil je graag van me weten?” Ik schrik een beetje van deze vraag omdat ik dacht gewoon even met haar te babbelen. Maar deze vrouw is anders en voelt mijn behoefte. Ik begin een beetje te stamelen en vertel over waar ik op werkgebied vandaan kom en mijn zoektocht nu. Tegelijkertijd concludeer ik dat ik mijn behoefte helemaal niet onder woorden kan brengen. Ze buigt zich voorover en vraagt: “Wil je weten wat ik zie?”

“Ja”, zeg ik enigszins weifelend, want ik voel dat er iets gaat komen dat ik misschien niet zo leuk vind. “Ik zie een heel onzekere vrouw, zelfs een klein meisje, bij wie heel groot ‘ik ben niet goed genoeg’ op haar voorhoofd staat.” Ik moet slikken, daar had ik even niet op gerekend. Maar het is vol in de roos.

Ik kan wel janken, maar houd me groot. Ze stelt me gerust en geeft aan dat het mijn gedachten zijn, niet de realiteit. Door alles wat je meemaakt, neem je besluiten die je daarna niet meer checkt op waarheid. Het wordt je eigen waarheid over jezelf, de ander en de wereld om je heen. “Ik ken je niet,” zegt ze “maar je bent een heel liefdevol en krachtig mens met het hart op de goede plaats.”

Na deze avond is er veel voor mij veranderd. Ik wist ineens wat ik wilde: goed genoeg zijn. En dan nog een ontdekking. Ik was dat al, maar realiseerde me dat niet. Strategisch coachen heeft mij geholpen om met dit inzicht aan de slag te gaan en de beperking die mij tot stilstand had gebracht op te heffen. Ik zorg goed voor mezelf en ben weer volop aan het groeien. Ik ben goed genoeg!

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wethouder van den Wildenbergstraat 3

5126 TK Gilze

Phone: +31(06) 29 52 50 57

Contact Us Today